Aplicatia Waze: ce este, cum functioneaza si la ce foloseste

Aplicatia Waze: ce este, cum functioneaza si la ce foloseste

Waze, de origine israeliana, a fost achizitionat recent de Google pentru 1,3 miliarde de dolari, iar aplicatia permite utilizatorilor sa contribuie in timp real cu informatii despre trafic, poate fi operata fara a folosi mainile si fara notificarea utilizatorului in cazul in care utilizatorul este pe Facebook.

Recent, achizitionarea aplicatiei de origine israeliana de catre Google pentru 1,3 miliarde de dolari a fost o stire. Aplicatia Waze, cu milioane de utilizatori din intreaga lume, ajuta la o mai buna navigare a blocajelor de trafic, economisind timp si bani pe combustibil, pentru cei care o folosesc. Cum functioneaza?

Ca si alte servicii de navigatie GPS, Waze se bazeaza pe comenzile vocale date de utilizator si ofera instructiuni pas cu pas sau, mai degraba, pas cu pas pentru a ajunge la o destinatie. Ceea ce este cu adevarat inovator este modul in care aplicatia inregistreaza informatii: datorita comunitatii active de utilizatori, alertele de trafic, blocajele si chiar benzinariile mai apropiate si mai ieftine, sunt impartasite si actualizate in timp real. Astfel, o ruta specifica poate fi retrasa chiar si atunci cand vehiculul este in miscare.

Cele mai frecvente rute sunt inregistrate in memoria aplicatiei, iar comenzile vocale activeaza alertele de care are nevoie utilizatorul in acel moment. De exemplu, daca telefonul smartphone va „raporta starea traficului”, va activa anunturile care indica blocajele, si redirectioneaza utilizatorul pe un alt traseu pentru a le evita cu totul.Intra pe indexlink.ro pentru alte articole asemanatoare.

Spiritul de colaborare nu se opreste aici. Cand utilizatorul aplicatiei, disponibil pentru dispozitivele iPhone si Android se conecteaza la Facebook, primeste actualizari de la contactele lor pentru a sti exact unde se afla si cat de departe sunt de la destinatie. In plus, ofera celor care sunt la un eveniment, indicii despre cum sa ajunga automat acolo. Acest lucru elimina unul dintre cele mai frecvente riscuri pentru soferi: trimiterea de mesaje SMS in timp ce conduc pentru a-i anunta in cazul in care acestea sunt la 5 sau 20 de minute distanta de destinatie. Utilizatorii aplicatiei castiga puncte pentru a ajuta la editarea aplicatiei, ceea ce se traduce intr-un rang superior in cadrul comunitatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *